Dit najaar is Stichting Verkeersonderwijs in de Provincie Zeeland in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland een pilot gestart van het project JONGleren in het verkeer. Het provinciale startschot van deze pilot vond vrijdag 24 september plaats bij Kinderopvang Prokino Zeeland Juultje in Zaamslag.

Na een interactieve ouderbijeenkomst over jonge kinderen in het verkeer, opende wethouder Vervaet van Gemeente Terneuzen het eerste zebrapad van Zaamslag en al snel ontstond ook de eerste file van Zaamslag. Het project was onder andere aanleiding voor de enthousiaste pedagogisch medewerkers van Prokino om een verkeersplein te realiseren. Een prachtig parcours waarop de kinderen spelenderwijs kunnen kennismaken met het verkeer, kunnen ontdekken en fouten kunnen maken.

Ouders hebben tips gekregen hoe zij hun kind goed kunnen helpen in het verkeer. Zij kregen informatie over de beperkingen van jonge kinderen in het verkeer en het veilig vervoeren van kinderen op de fiets en in de auto. Het voornaamste advies: “veel samen wandelen, fietsen en vooral het goede voorbeeld geven.” Naast Prokino Juultje in Zaamslag wordt JONGleren in het verkeer dit najaar op nog eens 6 locaties uitgevoerd.  (Foto’s: Provincie Zeeland / Bart van der Putten)