Voor alle peuters en kleuters, die nu thuis zijn, heeft Edux Onderwijspartners  in samenwerking met Vebe Media, de gemeente Breda en ROV Oost Nederland een digitaal prentenboek gemaakt. Lezen is namelijk niet alleen leuk maar ook leerzaam.

Het prentenboek gaat over verkeer. Het is rustig op straat maar over een tijdje zal de rust op straat weer plaats maken voor de hectiek van alledag. De gemeente Breda en ROV Oost Nederland ondersteunen dit initiatief, zodat kinderen door middel van dit prentenboek op een speelse manier worden voorbereid op het drukke verkeer dat straks weer op gang komt.

In veel gemeenten werken kinderdagverblijven en scholen met het project JONGleren in het verkeer.  Kinderen leren spelenderwijs dat er in het verkeer bepaalde regels zijn waar iedereen zich aan moet houden.  Dit leren ze door boekjes die worden voorgelezen, het naspelen van verkeerssituaties en voorbeeldgedrag van pedagogisch medewerkers, leerkrachten en opvoeders.  Dit digitale prentenboek is een aanvulling op dit project.