Jongleren in het verkeer Zeeland

PILOT PROJECT PROVINCIE ZEELAND

Najaar 2022 heeft de Stichting Verkeersonderwijs een pilot-project gedraaid in de Provincie Zeeland. Het project is uitgevoerd op 6 locaties in verschillende regio’s.

Lees verder

In memoriam Ingrid van Berkel

IN MEMORIAM

Op 16 februari overleed onze inspirator, motivator en vriendin Ingrid van Berkel. Ingrid was de drijvende kracht achter VEBE Media en het project JONGleren in het Verkeer in verschillende provincies.

lees verder

DIGITAAL PRENTENBOEK 2-6 jaar

Voor alle peuters en kleuters, die nu thuis zijn, heeft Edux in in samenwerking met  Vebe Media, de gemeente Breda en ROV Oost Nederland een digitaal prentenboek gemaakt, omdat lezen leuk is maar ook leerzaam

Lees verder…

 

verkeer voor peuters en kleuters thuis

 

THUIS AAN DE SLAG MET VERKEER

Ook de komende tijd is het mogelijk dat ouders nog (gedeeltelijk) thuis aan de slag moeten met hun kinderen. Heeft u het thema verkeer gepland staan en wilt u graag aan de slag? Wij hebben materialen ontwikkeld en online-lesmogelijkheden voor jonge kinderen naast elkaar gezet.

Lees verder en download de materialen

Jongleren in het verkeer tijdens Corona-crisis

BELEID TIJDENS DE CORONA-CRISIS

Jongleren in het verkeer heeft alle afspraken tot en met 6 april afgezegd. Waar mogelijk worden nieuwe afspraken gemaakt. Anders worden alternatieven gezocht om ouders bij het thema verkeer te betrekken.

Lees verder..

Jip en meneer Jaap

PRENTENBOEK JIP GOED ONTVANGEN

Het Prentenboek JIP en meneer Jaap wordt goed ontvangen. Lees de ervaringen van OBS De Cantharel in Ermelo

Lees verder…

VOORLEZEN MET JONGLEREN IN HET VERKEER

JONGleren in het verkeer heeft het prentenboek JIP en meneer Jaap ontwikkeld. Het boekje is bedoeld voor 2 tot 5 jarigen en hun ouders en bevat, naast een verhaaltje over verkeer, ook tips voor ouders.

Lees verder…

PEUTERS HOUTEN JONGLEREN IN HET VERKEER

Op kinderdagverblijf Grasrijk in Houten werd op donderdagmiddag 10 oktober een start gemaakt met het programma Jongleren in het verkeer. Gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouder Jana Smith-Visser begeleidden de peuters in het afleggen van een verkeersparcours.

Lees verder…

FIETSINSPIRATIEBIJEENKOMST LEREN FIETSEN

Leren fietsen gaat niet vanzelf. Kinderen moeten veel oefenen en voordat zij fietsend in het verkeer mee kunnen, moeten zij de nodige vaardigheden opdoen. De nieuwe Inspiratiebijeenkomst Fiets helpt bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en heeft al tot mooie praktijklessen geleid.

Lees verder…

KICK-OFF JONGLEREN IN HET VERKEER 2018

Kinderen van De Finnjol in Lelystad hebben hard gewerkt aan het thema verkeer en kregen hun verkeersbewijzen uitgereikt van wethouder John van den Heuvel.

Lees verder…

EEN AUTOSTOELTJE KIEZEN

Je kind zit veilig in de auto met het juiste autostoeltje. Het klinkt logisch, maar hoe kies je het beste autostoeltje?

 Lees verder…

VOORLICHTING NIEUWKOMERS

Statushouders kregen een aangepaste voorlichting Jongleren in het verkeer. Ouders kregen informatie over verkeer in Nederland en handvatten om hun kinderen in het verkeer te helpen.

Lees verder…